Er framgång, vårt mål!

Vi får ditt företag att må bra!

Måste man väga alla sina anställda? Tänk om Kalle dricker för mycket? Och vad gör jag om jag får oväntat besök – av Arbetsmiljöverket?

Ibland kan det kännas som om företagandet bara är en enda lång kravlista. Med oss kan du fokusera på företagets kärnverksamhet! Wetterhälsan erbjuder komplett företagshälsovård specialiserad på små och medelstora företag. Vi är själva en del av den småländska företagsandan och förstår dina utmaningar och behov. Vi hjälper dig att uppfylla de krav som samhället ställer på dig som arbetsgivare, men viktigast av allt: vi ser till att dina medarbetare mår bra och kan bidra till ökad produktivitet och lönsamhet. Hos oss möts du av en flexibel inställning där vi anpassar våra tjänster efter era behov. Alla företag får ett dedikerat team med sjuksköterska, läkare och administratör. Självklart har ni också tillgång till psykolog, fysioterapeut, drogterapeut och arbetsmiljöingenjör.

Alkohol

Verkar det som om Olle dricker för mycket? Blev han rejält onykter på senaste företagsfesten? Kom han till jobbet i morse och luktade gammal fylla? Så här kan vi hjälpa både Olle och dig.

Lagar och regler

Vad sjutton är en AFS? Vad innebär ett ”systematiskt arbetsmiljöarbete” – och varför måste man ha ett sådant? Kan du som företagare hamna i fängelse om du inte gör rätt? Som arbetsgivare har du många skyldigheter, men med vår hjälp blir arbetsmiljöarbetet enkelt och lönsamt.

Hälsokontroller

Varför ska jag som företagare behöva betala för mina anställdas hälsokontroller? Vad vinner jag på att de tar ett blodprov och får stå på en våg? Kan de inte bara gå till vårdcentralen om de mår dåligt? Vi hjälper dig och dina anställda att skapa en långsiktig hälsostrategi som blir lönsam i längden för dig som företagare

Överbelastning

Att vara ”utbränd” har blivit ett begrepp. Men vad är utmattningssyndrom och är det verkligen rimligt att så många drabbas. Om Lisa har både barn och hästar och en massa järn i elden på sin fritid – är det verkligen chefens jobb att hjälpa till med rehabiliteringen när hon går in i väggen? Tillsammans med oss kan du förebygga och bidra med positiv energi!

Medicinska kontroller/tjänstbarhetsintyg

Arbetar ni med isocyanater, formaldehyd eller bly? Klättrar ni i master eller dyker i vatten? Arbetar ni natt eller kör buss och lastbil? Då behöver ni genomföra regelbundna medicinska kontroller och ibland också få godkända tjänstbarhetsintyg. Vi hjälper till att skapa rutiner kring just dina utmaningar.