Utbildningar

Vi på wetterhälsan företagshälsovård i Jönköping genomför utbildningar inom bl.a. stress, kost, arbetsmiljöarbete och Hjärt-lungräddning.
Nedan kan ni läsa mer om de olika utbildningarna.

Stress och överbelastning

Visste du att nästan hälften av alla sjukskrivningsärenden i Sverige rör psykisk ohälsa, och då främst effekter av stress och överbelastning? Varför är det så – och måste det vara så? Är våra arbetsplatser så dåligt anpassade till våra medarbetare eller finns det andra förklaringar? Och kan man vaccinera sig mot stress? Effekterna av överbelastning är ibland svåra att behandla och rehabiliteringstiden kan bli lång, vilket blir kostsamt både för arbetsgivare och samhälle. Med vår hjälp kan du och dina medarbetare undvika att springa in i väggen.

Hälsosam kost

Få ämnen är så debatterade som vad vi bör äta för att må bra – och alla har sina åsikter. Men vad säger vetenskapen? Hur bör man äta för att det ska vara hälsosamt? Finns det en lösning som gäller för alla? Kan man lita på den officiella tallriksmodellen från Livsmedelsverket? Och finns det någon sanning i alla mode-dieter? För att du ska må bra på jobbet behöver din kropp energi och näring av bra kvalitet samt en fungerande måltidsordning. Låt vår samarbetspartner, dietisten Anna Hamilton, inspirera dig till framgång!

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Alla arbetsgivare i Sverige är skyldiga att årligen undersöka arbetsmiljön, genomföra nödvändiga förändringar och följa upp verksamheten så att man förebygger ohälsa och olycksfall i arbetet och skapar en tillfredsställande arbetsmiljö. Känner du till alla arbetsmiljöföreskrifter som rör din arbetsplats? Har ni utsedda skyddsombud? Måste man ha en skyddskommitté? Vi guidar dig bland lagar och regler så att du kan känna dig trygg med att du gör rätt.

Användbara länkar

https://www.av.se/arbetsmiljoarbete-och-inspektioner/arbeta-med-arbetsmiljon/systematiskt-arbetsmiljoarbete-sam/

Hjärt-lungräddning

Plötsligt händer det. Kollegan kollapsar mitt framför dig. Om du ska rädda livet på din arbetskamrat behöver du agera snabbt! Ambulansen kommer inte att hinna i tid, det är helt upp till dig! En HLR-utbildning räddar liv och kan vara en del av en utvecklingsdag, en kick-off eller ett veckomöte – och det är aldrig fel att repetera. Vi kommer gärna ut till ditt företag och gör er till livräddare!